Nieuws

Nieuw! Ontdek jezelf in het hart van Amsterdam met mijn unieke schilderij. Laat jezelf portretteren te midden van de prachtige grachten en historische architectuur van deze betoverende stad. Verrijk je interieur met een persoonlijk kunstwerk dat niet alleen jouw eigenheid viert, maar ook de schoonheid van Amsterdam omarmt. Bestel vandaag nog jouw gepersonaliseerde canvasafdruk en breng een vleugje magie van Amsterdam in je huis!


Vandaag heb ik geschilderd in de galerie!
Galerie Meesterlijke Kunst, Keizersgracht 454 Amsterdam


De Amsterdam Birthday calendar | Verjaardagskalender is nu nog mooier!

Met een nieuw ontworpen voorkant en frisse kleuren ligt hij klaar in de verschillende winkels en natuurlijk te koop via mijn webshop link.Live schilderen in Amsterdam…

Als een impressionist schilderen op de Keizersgracht bij de Galerie Meesterlijke Kunst.

Anouk Potter bij de gallery, klaar om te beginnen aan een nieuw schilderij! Acryl op Linnen, 90 x 90 cm.
Anouk Potter, back in Amsterdam!
Hier is het eindresultaat! Kom het schilderij in het echt bekijken bij Gallery Meesterlijke kunst!

De Amsterdam schilderijen zijn nu te zien bij Gallery Meesterlijke kunst (de Merkplaats).

U bent van harte welkom voor een “private visit” aan de Keizersgracht 454, Amsterdam.Geïnterviewd door Dana Marin van Amsterdamian.com, Lees het hele interview door op de volgende link te klikken:
Amsterdam in watercolour: interview with Anouk Potter


5 meter lange tekening op een vliegtuig

Onlangs heeft Sidney Dekker mij benaderd met een heel bijzonder verzoek! Sidney Dekker is piloot en professor in flight safety www.sidneydekker.com. Voor zijn “Cessna 172” mocht ik een kunstwerk maken van Amsterdamse grachtenpanden over de gehele romp van het vliegtuig.

Het uiteindelijke ontwerp van bijna 5 meter lang komt op beide kanten van het vliegtuig en bestaat uit ongeveer 65 getekende pandjes op een rij! Het toestel wordt nu opgeknapt en voorzien van een nieuwe grondlaag. Daarna worden de getekende grachtenpanden uitgeprint op een speciale ondergrond en opgeplakt.

Ik ben ontzettend trots dat er straks een vliegtuig rondvliegt met mijn tekeningen er op! Het was een van de meest leuke en uitdagende opdrachten ooit! We wilden er echt iets bijzonders van maken en dat gaat lukken!!

Wie weet zie je dit vliegtuig met Amsterdamse grachtenpandjes ooit nog eens boven je huis vliegen!

Hierbij alvast een impressie van hoe het zal worden:


Verpakking ontwerp voor stroopkoeken:

Handgemaakte Langeraersche Stroopkoek
In het ontwerp zie je de kerk van Langeraar, de Langeraarse plassen en een turfsteker van vroeger. De turfstekers aten stroop op brood en worden ook wel “strooplikker” genoemd. Deze opdracht heb ik in z’n geheel digitaal ontworpen, vandaar dat er verschillende versies mogelijk zijn in kleur en zwart wit.


Pentekeningen van Amsterdam:


Mijn kaarten tussen Van Gogh, Rembrandt en Vermeer ♥ bij de Van Gogh museumshop, Amsterdam

Amsterdam, Van Gogh Museumshop

Amsterdam Illustrations op de Museum Market!!
Museumplein, Amsterdam

Amsterdam illustrations

“Lang Leve Rembrandt”

Close-up van de tekening voor Lang leve Rembrandt

“Rembrandt zit lekker in het raamkozijn en tegen zijn huis staat een fiets geparkeerd. Alsof hij in de moderne tijd leeft… “ Lang Leve Rembrandt!

Amsterdamse historische panden zijn mijn favoriete onderwerp om te tekenen. Daarom heb ik gekozen voor het huis van Rembrandt, waar hij werkte en woonde van 1639 tot 1658 in de Jodenbreestraat 4 in Amsterdam.

Bij deze tekening heb ik mij laten inspireren door het Rembrandthuis, een zelfportret van Rembrandt en het kleurgebruik in zijn schilderijen. Niet te strak getekend, waardoor het lijkt alsof het beeld een beetje beweegt.  De clair obscur techniek heb ik toegepast door het lichte huis tegen een donkere achtergrond te plaatsen. Zoals altijd heb ik gewerkt met pen en aquarelverf op papier. Als je goed kijkt, zie je nog de buurpanden vaag op de achtergrond.
#langleverembrandt

Lang leve Rembrandt. Rembrandthuis, Amsterdam


Geboortekaartjes van Amsterdamse grachtenpanden

Geboortekaartje grachtenpand Amsterdam

Amsterdamse grachtenpanden teken ik heel graag. Het is echt bijzonder om een geboortekaartje te mogen ontwerpen voor iemand anders. Ik doe dit met veel aandacht en passie. Moet het snel? Geen probleem, ik maak er tijd voor vrij. De laatste tijd krijg ik vooral opdrachten om Amsterdamse grachtenpanden in het geboortekaartje te verwerken. Ik vind dat super leuk, want deze panden teken ik graag! De tekening wordt extra persoonlijk door bijvoorbeeld het huis waarin je woont, je eigen boot, je huisdier, een surfplank, een racefiets, noem het maar op… Iets wat het kaartje persoonlijk en bijzonder maakt voor de aanstaande ouders.


Stewardess in galley

Deze Illustratie heb ik getekend voor een artikel over de luchtvaart. 


500 Mokken…

Deze mok is gemaakt als relatiegeschenk voor een internationale beurs. De afbeelding staat er super mooi op, we zijn trots op het eindresultaat! Meer info.


Relatiegeschenk pentekening Amsterdam

pentekening Amsterdam
tekening Amsterdam

Om het 15 jarig bestaan van het makelaarskantoor te vieren hebben de
medewerkers van het kantoor een kunstwerk besteld voor de oprichter van het kantoor. Ik heb voor hen deze pentekening gemaakt van Amsterdamse panden.

Persoonlijk
Er zijn allerlei details te zien op de tekening zoals de haai in het water, de sleutel, het te koop bord, de Amsterdamse Zuid as op de achtergrond, de schaal met appeltjes, dit zijn allemaal verzoeken van de collega’s, om het nog persoonlijker te maken voor de oprichter van het kantoor.

Van de tekening heb ik ook een afdruk laten maken in Plexiglas, wat een onwijs mooi en strak effect geeft. Het werk is heel goed in ontvangst genomen, ze vonden het fantastisch!!

Meer info


Huis natekenen

Stel… je wil een tekening van een huis laten maken.

Via Google zoek je ‘huisportret’ Of ‘tekening van huis laten maken’ maar je vindt vooral verbouwingsplannen, hulp bij de inrichting, architecten en andere info die je niet zocht. Als je gewoon een tekening van je huis wilt laten maken, dan kan ik je helpen!! Goed dat je me gevonden hebt! contact


Van Gogh museum, Amsterdam

Kaarten Amsterdam, Van Gogh Museum
De museumshop van het Van Gogh museum verkoopt mijn verjaardagskalender en mijn kaarten. De kaarten staan tussen de prachtige werken van Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt.
Locatie: Museumplein, Amsterdam.

Scheltema boekverkopers, Amsterdam

Bij Scheltema op het Rokin, kun je tussen de verjaardagskalenders van de kunstenaars
Van Gogh, Rembrandt en Jacob Olie ook mijn Amsterdam Verjaardagskalender tegenkomen!