Wie is Anouk Potter:

Een geboren en getogen Amsterdamse!
Als kind woonde ik aan een van de Amsterdamse grachten, dat was geweldig! Uren kon ik kijken naar de reflecties in het water en betoverd raken door het weerkaatsende licht.  Zomers gingen we vaak met onze boot door de grachten varen en ’s winters schaatsen op het ijs!

Ik kom uit een kunstzinnige familie. Niet alleen de oude materialen, maar waarschijnlijk ook het talent voor tekenen en schilderen heb ik geërfd van mijn overgrootvader Johan Briedé, kunstschilder uit Laren.

Al op jonge leeftijd werd mijn kunstzinnig talent ontdekt en aangemoedigd met groot enthousiasme!
Ik ben een autodidactisch kunstenaar, begon al met tekenen en schilderen toen ik heel klein was. Ik leerde dieren tekenen en schilderen in Artis. Oefende eindeloos met gezichten tekenen en maakte modeprenten.

Mijn werk gaat tegenwoordig veelal over de stad Amsterdam, het is levendig, kleurijk en heeft een positieve vibe. Het benadrukt vooral het mooie en schone van Amsterdam. Graag laat ik me inspireren door de prachtige grachtenpanden wanneer ik fiets of wandel door de stad! Ze zijn gebouwd met zoveel details!

Vol trots verkoop ik mijn kaarten en verjaardagskalender aan de Museumwinkel van het Van Gogh Museum op het Museumplein, ontwikkel ik portretten voor verschillende bedrijven en maak ik schilderijen en tekeningen in opdracht.

Op dit moment hangen mijn schilderijen in de galerie Meesterlijke Kunst aan de Keizersgracht 454 in Amsterdam. Ga eens kijken!

Neem gerust Contact op!

Casper ChoffatCasper Choffat
12:20 13 Jun 22
Geweldig resultaat! Super blij met de tekening van ons huis. Dank je wel Anouk!
GJ ASDGJ ASD
13:06 26 Apr 22
Anouk heeft een prachtig geboortekaartje voor ons getekend. Ze beheerst de kunst om je wensen en ideeën te verwerken in een tekening en is hierbij erg meedenkend in het proces en met haar creativiteit kom je samen tot een mooi resultaat. Verder heeft ze ons ook enorm geholpen en advies gegeven tav het drukwerk.Ze is gemakkelijk in overleg en werkt heel snel!We hebben ontzettend veel leuke reacties gehad op ons kaartje. Complimenten voor je mooie werk!
Al geruime tijd via FB en Insta genoten van de prachtige illustraties van Anouk en mijn ultieme wens was op kantoor van ons bedrijf het nostalgische stukje hoek Keizersgracht / Herenstraat op een groot doek laten maken in het grachtenpandT.g.v het 60 jarig jubileum van Strackee heeft Anouk een prachtig groot doek geschilderd voor op de administratie zodat alle medewerkers en klanten worden verrast bij binnenkomst en daarnaast is er op verzoek een prachtige pentekening in grijstinten gemaakt van ons grachtenpand welke op een gadget werd bedrukt.Zeer dankbaar met het resultaat meedenken en snelheid qua halen van de datum!
A KlopA Klop
15:05 19 Feb 22
Anouk heeft mij een super mooie tekening gegeven van mijn overleden ouders. Van 2 foto's 1 tekening gemaakt. Met veel geduld en kunde. Dank Anouk, het eindresultaat heeft mij ontroerd.
thekingofgolf1thekingofgolf1
10:03 16 Feb 22
Anouk was super vriendelijk en voelde goed aan wat we precies bedoelde qua kleurstelling en compositie.Super goede communicatie waarbij er om de zoveel tijd een kleine update kwam.We zijn heel blij met het resultaat van de Amsterdamse grachtenpanden en raden iedereen aan een schilderij hier te bestellen!10/10
js_loader

Lees hier meer reviews…

Galerie Keizersgracht:

De Amsterdam schilderijen zijn nu te zien in de Galerie Meesterlijke Kunst, Keizersgracht 454 Amsterdam.
Elke zaterdag open van 11 tot 17 uur. Neem contact op voor een privé afspraak.

Amsterdam Illustrations artikelen zijn hier verkrijgbaar:


Hiervoor kun je allemaal bij mij terecht:

  • Schilderij
  • Pentekening
  • Pentekening aquarel
  • handgetekend of digitaal ontwerp geboortekaartje
  • digitale portretten
  • Illustraties, ontwerpen en design voor communicatie/ uitnodigingen/ verpakkingen.
  • Huisportret in pen of aquarel tekening.

Foto Anouk made by: Dana Marin, The Amsterdamian